GOODNIGHT SUZIE – BOOMBOX

Met de nieuwe indie popformatie ‘Goodnight Suzie’ uit Seattle, Washington hebben we nog eens een heus echtpaar dat zich aan een muzikale carrière wil wagen. Multi-instrumentalist Ben Bradford en zijn keyboards spelende en zingende eega Suzie waren recent nog actief als leden van de coverband ‘The Side Project’ en zijn de kernleden van deze groep.

Verder is ‘Goodnight Suzie’ samengesteld uit bassist Ryan Waggoner, violiste Paula Filseth, organist Marty Hoyle, de uit Honolulu afkomstige saxofonist Aaron Dressler en drummer Jason Edwards. Ben en Suzie Bradford schreven samen tekst en muziek voor de tien nummers die op hun debuutalbum “Boombox” zijn terechtgekomen.

Het zijn stuk voor stuk leuke en meezingbare popdeuntjes die zich al na een eerste beluistering in het geheugen zullen gaan nestelen. Een schoolvoorbeeld van zo’n liedje is het grappige uptempo gebrachte “Wannabe Hipster”, maar ook albumtiteltrack “Boombox” en het op de video te beluisteren “Spinning Around” zijn vlot in het gehoor liggende songs.

Wat meer balladsachtige nummers zijn “Waterbaby”, het akoestische “Sing” en “I Get The Feeling” waarop Ben Bradford zelf ook een deel van het vocale werk voor zijn rekening. Ook het albumafsluitende liedje “Cookie Cutter” is een emotioneel gezongen pianoballad waarin Suzie haar loepzuivere zangstem nog eens prominent kan etaleren.

De afwisseling tussen vrolijke uptempoliedjes en naar gevoelige emoties verwijzende liefdesliedjes blijkt een zeer goede keuze te zijn geweest voor ‘Goodnight Suzie’, een band waar we in de toekomst graag nog meer nieuw werk zouden willen horen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Goodnight Suzie Records

video